Чисти меса (без кожа / с изрязани мазнини) – източници главно на протеин;
Риба (като сьомга, пъстърва, херинга) – източници главно на протеин, ненаситени и омега 3 мазнини;
Разнообразие от зеленчуци – източници на фибри, витамини и материали;
Пълнозърнести храни (като овесени ядки, кафяв ориз и див ориз, киноа) – източници главно на комплексни въглехидрати, витамини и минерали;
Сурови ядки и семена (бадеми, лешници, фъстъци и лен, слънчоглед, елда) – източници главно на мазнини, витамини и минерали;
Растителен протеин (като боб и леща) – източници главно на сложни въглехидрати, фибри и протеин;
Ограничени количества плодове (защо е необходими ограничение в пловодовете) – източници главно на фибри, витамини и минерали;
Ограничени количества млечни продукти. – източници на витамини, минерали и балансирано количество протеин, въглехидрат и мазнини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар